Direktlänk till inlägg 1 april 2015
Åh så gott de låter!!
Mjölkchokladscheesecake med maränger
10?12 bitar
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde?
200 g färskost, t ex Philadelphia?
1 msk florsocker
10?14 maränger
Garnering?
några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24?26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner choklad (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.
5 viktiga punkter för mig!! Tyck om dig själv!! Skratta Njut av dagen/kvällen Va positiv Se inte tillbaka utan se framåt ...
En dikt som min mamma skrev!! En dikt om en hemlös kring julen!! Utanför fönstret faller snön. julpyntet klingar när man stänger dörrn. Vårat hem är fullt av glädje och ljus, från tvn hörs sånger lekar och bus. Julklapparna delas och ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|